20 april 2024

Junior Science Café Theresialyceum ‘Hoe vrij voel jij je?’

TILBURG | NIEUWS | Maandag 23 februari vindt de eerste vernieuwde versie van het Junior Science Café plaats op het Theresialyceum in Tilburg. Gastspreker Peter Achterberg, hoogleraar sociologie, komt vertellen over de vrijheidsbeleving van kinderen uit heel Europa.

Of het nu gaat over de discussie rondom Charlie Hebdo, over Zwarte Piet, of zelfs over liedjes van Kinderen voor Kinderen, één ding staat als een paal boven water: In Nederland worden ideeën als individuele vrijheid en vrijheid van meningsuiting sterk omarmd! Uit Europees waardenonderzoek dat aan Tilburg University wordt verricht, blijkt dat Nederland wat dit betreft met kop en schouders boven andere Europese landen uitsteekt. Peter Achterberg, hoogleraar sociologie, zal vertellen waarom dat zo is.

Zit jij in groep 6/7/8 of in de brugklas? Vind je het leuk om mee te komen praten over jouw ervaringen met vrijheid? Het Junior Science Café vindt plaats op 23 februari op het Theresialyceum aan de Professor Cobbenhagenlaan 5, 5037 DA in Tilburg. Het programma begint om 18.30 uur met muziek en een quiz en duurt tot 20.00 uur.

Deel dit artikel