14 juni 2024

Nationaal Lerarencongres op Koning Willem I College

DEN BOSCH | NIEUWS | Net als vorig jaar stelt het Koning Willem I College de campus aan de Vlijmenseweg beschikbaar voor het landelijke Lerarencongres. Aansluitend vindt hier ook de verkiezing van de Leraar van het Jaar plaats. Het evenement vindt plaats op woensdag 7 oktober a.s.

Vanwege het 25-jarig jubileum van het Koning Willem I College geeft de school al haar eigen leraren een ‘extra cadeau’ in de vorm van de conferentie ‘Nieuw Vakwerk’. Deze conferentie vindt ’s ochtends plaats. Met de conferentie Nieuw Vakwerk trakteert het Koning Willem I College haar eigen medewerkers op diverse workshops en lezingen. Sprekers als kunstenaar, ondernemer en ontwerper Daan Roosegaard, Zakenvrouw van het Jaar 2012, Jacqueline Zuidweg en voormalig hockeycoach Marc Lammers zijn uitgenodigd om de medewerkers te inspireren binnen hun eigen vakgebied.

Lerarencongres
Bij Het Lerarencongres delen zo’n 1500 leraren vanuit het hele land hun kennis en kunde en gaan in ruim 100 workshops en presentaties aan de slag om samen te werken aan professionalisering. Het congres wordt georganiseerd door de Onderwijscoöperatie en heeft de titel ‘Samen nieuwsgierig’ meegekregen. Vele studenten van onder meer de Middelbare Horeca School, het Evenementenbureau en de ICT-Academie van het Koning Willem I College steken ook dit jaar de handen uit de mouwen om het landelijke Lerarencongres 2015 tot een succesvolle dag te maken.

Verkiezing Leraar van het Jaar
Het congres start met de lancering van het nieuwe LerarenOntwikkelfonds door de staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker. En wordt afgesloten met de feestelijke verkiezing van de Leraar van het Jaar 2015. Hiervoor zijn 12 leraren genomineerd vanuit het po, so, vo, mbo. De minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, maakt de vier winnaars bekend.
Het Lerarencongres vindt plaats op woensdag 7 oktober 2015 van 10.00 tot 16.30 uur op de campus Vlijmenseweg van het Koning Willem I College. Toegang tot het congres is gratis. Aanmelden kan via de site: www.onderwijscooperatie.nl.

Deel dit artikel