17 april 2024

Bredase leerling wint wedstrijd ‘Rocket Science’

EINDHOVEN | NIEUWS | Tijdens het Weekend van de Wetenschap op 4 oktober organiseerde De Ontdekfabriek in Eindhoven de ‘Rocket Science’ raketwedstrijd. Kinderen mochten hun zelfgebouwde waterraketten lanceren. De raket van de tienjarige Maud Verwimp uit Breda bleef het langst in de lucht.

Voor de wedstrijd werden kinderen uitgedaagd om een PET-fles om te bouwen tot een echte waterraket die met een fietspomp kan worden afgeschoten. Met behulp van een zelfgemaakte parachute moet de raket zo lang mogelijk in de lucht blijven.
Maud Verwimp won de tweede editie van de raketwedstrijd: pas na 16,98 seconden landde haar raket weer op de buitenspeelplaats van De Ontdekfabriek. In 2014 was de tienjarige Hannes Bouwdewijns uit Lieshout de gelukkige. Hannes verdedigde dit jaar zijn titel, maar moest nu genoegen nemen met de derde plaats.

De winnares ontving een mediaspeler voor haar mooie prestatie. En voor de top 3 was er het boek ‘De Raketwedstrijd’. Maar volgens Chris Voets van De Ontdekfabriek is meedoen belangrijker dan winnen: “Een grote groep kinderen en ouders heeft kunnen ervaren dat ‘rocket science’ helemaal niet ingewikkeld is en vooral heel erg leuk. En dat is onze doelstelling. We helpen kinderen ontdekken waar hun talenten en passie zit. Zodat ze alvast gaan nadenken over hun latere opleiding- en beroepskeuze.”
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel