19 juli 2024

Ontmoeting technasia en bedrijven in Evoluon

EINDHOVEN | NIEUWS | Het Evoluon vormt vrijdag 10 februari  het decor voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Technasium. Zo’n 300 leerlingen van zes scholen, ruim 40 technische bedrijven en instellingen en heel veel  vruchtbare gesprekken tussen leerlingen en bedrijven op.

Want het draait tijdens deze bijeenkomst vooral om netwerken. Voor zowel leerlingen als de deelnemende  bedrijven is er die middag veel te halen.

Het is dit jaar voor de zevende keer dat de stichting Technasium een dergelijke netwerkbijeenkomst organiseert. Het succes van de vorige edities toont aan dat een gelegenheid voor bedrijven en leerlingen om elkaar te ontmoeten belangrijk is.

Contacten leggen

Voor de leerlingen van het Technasium geldt dat zij op zoek gaan naar mogelijke opdrachtgevers voor hun keuzeprojecten van het vak Onderzoeken en Ontwerpen. Door contacten te leggen met verschillende bedrijven komen ze meer te weten over wat er allemaal mogelijk is binnen de technische sector.

Dat blijkt soms meer dan van verwacht: ‘Als ik hier bij de stands kijk, dan zie ik dat er nog veel meer mogelijk is dan ik in eerste instantie dacht’, sprak een leerling tijdens een vorige editie van de netwerkbijeenkomst.

Opdrachten

Maar ook voor bedrijven is de netwerkbijeenkomst erg zinvol. Zij kunnen deze dag  niet alleen hun bedrijf promoten, maar ook kennismaken met mogelijk toekomstige werknemers. In een tijd van schaarste onder technisch personeel is het voor hen belangrijk om veel jongeren enthousiast maken voor een technische vervolgopleiding.

Door de scholieren een praktijkopdracht te geven snijdt het mes voor hen ook aan twee kanten: De  leerlingen lossen voor het bedrijf een bestaand probleem op of leveren op zijn minst een frisse en verhelderende kijk op de situatie op.

Spreker

De netwerkbijeenkomst zal worden geopend door Peter van Westendorp. Van Westendorp is projectmanager bij Strukton, een bedrijf dat gespecialiseerd is in technieken met betrekking tot het afzinken van tunnels. Strukton hoort zowel in binnen- en buitenland bij de top van de markt.

Deelnemende scholen zijn het Jacob-Roelandslyceum (Boxtel), Het Dr. Knippenbergcollege (Helmond), het Jeroen Boschcollege (Den Bosch), het Varendonck College (Asten), het d’Oultremontcollege (Drunen) en het Eckartcollege (Eindhoven).

[Bron: persbericht]

 

Deel dit artikel