19 mei 2024

Onderscheiding voor Hans van Daelen bij afscheid van Xpect Primair

Hans van Daelen.

TILBURG  | Hans van Daelen is bij zijn afscheid als bestuurder van de Stichting Xpect Primair benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen die bij de benoeming horen donderdagmiddag 16 februari uitgereikt door burgemeester Peter Noordanus. De onderscheiding werd hem toegekend vanwege zijn grote verdiensten voor het primair onderwijs in Tilburg.

Ruim 40 jaar is Hans van Daelen (65) werkzaam geweest in het Tilburgse basisonderwijs. Sinds 1996 werkte hij bij Xpect Primair, eerst als adjunct-directeur en directeur, later als bestuurder. Binnen deze stichting wordt op 20 scholen onderwijs verzorgd voor bijna 6500 leerlingen. Daarnaast was hij één van de initiatiefnemers en oprichters, en lange tijd voorzitter, van de Onderwijscoöperatie T-Primair. Een krachtige coöperatie waarin bijna alle schoolbesturen voor primair onderwijs in de stad met elkaar samenwerken.

In 2005 stond van Daelen aan de wieg van de fusie van drie samenwerkingsverbanden WSNS (Weer Samen Naar School) tot één nieuw samenwerkingsverband voor de stad Tilburg in de overtuiging dat samenwerking tot een betere kwaliteit zou leiden. Van 2006 tot 2014 heeft hij als voorzitter van het samenwerkingsverband WSNS Tilburg een belangrijke bijdrage geleverd aan de doorontwikkeling van passende onderwijszorg voor kinderen in de stad. Het samenwerkingsverband is uiteindelijk uitgegroeid tot het huidige samenwerkingsverband Plein 013.

Met ingang van 1 maart wordt Carin Zandbergen (voorheen rector van het Mill Hill College in Goirle) de nieuwe bestuurder van Xpect Primair.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel