27 mei 2024

Bestuurscollege Tilburgse universiteit met Paulina Snijders weer driehoofdig

TILBURG | NIEUWS | Paulina Snijders treedt per 15 februari 2018 toe tot het college van bestuur van de Universiteit van Tilburg, als vice-voorzitter. Daarmee kent de Tilburgse universiteit na twaalf jaar weer drie leden. Tot de uitbreiding is besloten vanwege de substantiële groei die de instelling doormaakt.

Snijders is momenteel directeur Control en Compliance van het Erasmus Medisch Centrum en lid van de Raad van Commissarissen van het ziekenhuis Bernhoven. Als vicevoorzitter wordt zij bij de Tilburgse universiteit verantwoordelijk voor de bedrijfsvoeringsportefeuille. Voorzitter van het college is Koen Becking, rector magnificus Emile Aarts.

Jan Hommen, voorzitter Stichtingsbestuur, zegt in een dat door de benoeming de bestuurlijke aandacht voor de ondersteunende processen behouden blijft, met aandacht voor lange termijn financieel beleid en risicomanagement. Door een herverdeling van portefeuilles ontstaat er tevens ruimte voor het uitbouwen en intensiveren van de relaties met de buitenwereld voor de collegevoorzitter.

Paulina Snijders (1965, Etten-Leur) studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Ze volgde een postdoctorale opleiding Public Controlling aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en heeft zich onder andere op INSEAD bekwaamd op het gebied van leiderschap en verandermanagement.

Snijders is sinds 2015 directeur Control en Compliance van het Erasmus Medisch Centrum. Daarvoor was zij werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum Amsterdam als Directeur Financiën en Control. Eerdere werkgevers betroffen daarnaast de Universiteit Twente, de Algemene Rekenkamer en het Ministerie van VWS. In 2016 trad zij toe tot de Raad van Commissarissen van ziekenhuis Bernhoven, waar zij ook voorzitter is van de Auditcommissie.

In 2005 werd met het vertrek van het collegelid Kees Mouwen de vacature in het college niet opgevuld. Hein van Oorschot was toen bestuursvoorzitter en Frank van der Duyn Schouten was rector.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel