26 mei 2024

Marleen van den Hurk nieuwe rector van het Rythovius College

Rector Marleen van den Hurk

EERSEL | NIEUWS | Marleen van den Hurk-van Son (41) is de nieuwe rector van het Rythovius College in Eersel, een school van de Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Op dit moment is zij directeur van het Merletcollege in Grave. Marleen van den Hurk start per 1 oktober in haar nieuwe functie. Zij volgt Frans Claassens op die sinds afgelopen mei rector is van het Sint-Odulphuslyceum in Tilburg.

Marleen van den Hurk is sinds september 2013 directeur van het Merletcollege in Grave. Als verantwoordelijke voor de totale organisatie besteedde zij speciale aandacht aan kwaliteitszorg. Daarvoor was zij vanaf januari 2013 interim-directeur van het Merletcollege aan de Robijnlaan in Cuijk.

Zij begon haar onderwijscarrière in 1999 als docent tekenen/beeldende vorming en docent kunstvakken 1 en 2 aan het Fioretti College in Veghel. Vanaf 2006 was zij daar eveneens teamleider mavo en zorg en welzijn.

Marleen van den Hurk heeft de eerste graads docentenopleiding tekenen en kunstgeschiedenis aan de academie voor Beeldende Vorming in Tilburg in 2000 afgerond. In 2012 is zij, met lof, afgestudeerd aan TiasNimbas in Tilburg als Master of Management in Education. Daarbij heeft zij diverse trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van bedrijfsvoering en financiën, coaching en begeleiding.
Het Rythovius College is een school voor mavo, havo en vwo en telt ongeveer 1300 leerlingen.

[Bron: persbericht]

 

 

Deel dit artikel