15 juli 2024

Carla Faassen rector van Beekvliet, Anita O’Connor van Zwijsen College

TILBURG | NIEUWS | Het bestuur van OMO heeft twee rectoren benoemd voor een van zijn scholen en opnieuw zijn het vrouwen.

Carla Faassen (51) begint uiterlijk 1 oktober a.s. als rector van Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Op dezelfde datum gaat Anita O’Connor (50) aan de slag als rector van het Zwijsen College in Veghel. Eerder deze week werd de benoeming van Irma van Nieuwenhuijsen van het Varendonck-College bekend.

Faassen is, na het Gymnasium in Venlo, haar loopbaan begonnen in het Catharina Ziekenhuis en daar onder andere zes jaar hoofd van de angiografie afdeling geweest. In 1992 maakt zij de overstap naar de opleidingswereld. Zij is werkzaam geweest als manager en docent bij verschillende hbo- opleidingen en de zakelijke dienstverlening van Fontys Hogescholen te Eindhoven en haar rechtsvoorgangers.

In 2008 is zij benoemd tot adjunct-directeur bij de opleiding Journalistiek van Fontys Hogescholen te Tilburg. Vanaf 2009 zit Carla Faassen in de directie van de Academie Bouw & Infra van Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch en Tilburg.

Faasen heeft de docentenopleiding en verschillende managementopleidingen gevolgd, waaronder doctoraalstudie Bestuurskunde en organisatiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Ze is lid van verschillende besturen waaronder het Platform Promotie Techniek (PPT) Midden Brabant, lid van de raad van advies van het Jeroen Bosch College te Den Bosch en lid van de regieraad Bouw Brabant Zeeland.

Op Beekvliet volgt Faassen Nico van Rhijn op die, evenals zijn conrector Hoogeboom, door het bestuur van zijn functie werd ontgeven. Carla Faasen is woonachtig in Den Bosch en heeft twee kinderen die op het voortgezet onderwijs zitten.

Zwijsen College
Anita O’Connor is op dit moment is zij rector van het Olympus College in Arnhem. Zij volgt in Veghel Jan Verbruggen op die per 30 september met FPU gaat. Na het atheneum op het Titus Brandsma Lyceum (nu Hooghuis Lyceum) in Oss heeft O’Connor haar doctoraal gehaald in Engelse taal en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij is les gaan geven in de Engelse taal op de school waar zij zelf haar middelbare opleiding heeft gevolgd. Na negen jaar, in 1995, werd zij daar teamleider van de onderbouw.

In 2002 sloot zij met succes de Carmel Management Academie af, een duale, wetenschappelijk onderwijsmanagement opleiding. Daarna zette ze haar loopbaan voort op het Olympus College te Arnhem. Eerst vier jaar als afdelingsdirecteur, daarna als lid van de centrale directie en sinds maart 2010 als rector van de school.

O’Connor rondt in september 2012 de cursus Financieel Onderwijsmanagement voor gevorderden af. Naast haar werk is zij lid van diverse beleidscommissies en lid van de Stuurgroep Onderwijs VWO cluster 4 indicatie, hoogbegaafde leerlingen, waarin zij speciaal geïnteresseerd is. Ze is getrouwd, woont in Oss en heeft twee kinderen van 21 en 24 jaar.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel