22 juli 2024

Inschrijving deelname aan Nationale Onderwijsprijs geopend

DEN BOSCH | NIEUWS | In maart 2013 vindt uitreiking plaats van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. Scholen in het basis- en voortgezet onderwijs kunnen zich via provinciale voorrondes kandideren.

Deze ‘Oscar van het Nederlandse Onderwijs’ heeft als belangrijkste doelstelling inspirerende initiatieven in het Nederlandse onderwijs voor het voetlicht te brengen en te verspreiden.  De Nationale Onderwijsprijs bestaat uit een kunstwerk (De Bronzen Olifant) en een bedrag van € 7.000,=.

Scholen kunnen deelnemen met een activiteit of project uit hun eigen onderwijspraktijk. De prijs heeft een getrapte opzet: in elke provincie wordt in het najaar een eigen onderwijsprijs uitgereikt, opdat scholen zich ook regionaal kunnen profileren. In Brabant vindt de afsluiting doorgaans in het Provinchuis plaats. De winnaars worden genomineerd voor de landelijke finale in maart 2013.

Er zijn twee categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Het beroepsonderwijs heeft zijn eigen prijs: Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs.

Belangstellende scholen kunnen zich  via het aanmeldformulier op deze site aanmelden bij het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), dat de coördinatie in handen heeft. Alle inzendingen worden te zijner tijd geplaatst op de website.

> Meer informatie op de site van de Onderwijsprijs

> Lees hier het verslag over Brabantse onderwijsprijs 2011 

Deel dit artikel