20 juli 2024

Tilburgse universiteit doet aangifte tegen oud-decaan

TILBURG | NIEUWS | De Universiteit van Tilburg heeft aangifte gedaan tegen oud-decaan prof. Arie de Ruijter wegens verduistering en valsheid in geschrifte. Dat meldt het onderzoeksprogramma Argos op Radio 1.

Het bestuur heeft deze stap gezet na intern onderzoek naar het handelen van de voormalig decaan van de faculteit Humanities (2007 – 2015). De kern van het verwijt is dat de decaan bedrijven heeft ingeschakeld voor werkzaamheden op de universiteit, waar hij familiebanden mee heeft. Argos stelt op basis van uitlatingen van ingewijden dat het om een miljoen euro gaat.

In het onderzoekprogramma zegt Koen Becking, voorzitter van het college van bestuur van de Tilburgse universiteit, dat onderzoek door bedrijfsrecherchebureau Hoffman vorig jaar al de fraude aan het licht heeft gebracht. In april 2016 is er aangifte gedaan bij justitie.

Zes jaar geleden kwam de Tilburgse universiteit negatief in het nieuws door grootschalige wetenschappelijke fraude door prof. Diederik Stapel. Daarvan zou nu geen sprake zijn.

→ Lees hier het volledige persbericht van Argos

Deel dit artikel