19 mei 2024

Uitvindfabriek Breda wil jeugd enthousiast maken voor techniek

Wethouder Haagh met leerlingen van de Nutsschool tijdens de opening van De Uitvindfabriek.

BREDA | NIEUWS | Breda is sinds woensdag 10 mei De Uitvindfabriek rijker. Een plek waar de jeugd spelenderwijs laat ontdekken welke talenten zij hebben op gebeid van creativiteit en techniek.
 De projecten en programma’s spelen in op ‘21st century skills’ en ‘onderzoekend en ontwerpend leren’: de ontwikkeling van vaardigheden op deze gebieden wordt steeds belangrijker gevonden.  

 De opening van de Uitvindfabriek, gehuisvest in de voormalige snoepfabriek De Faam, werd bijgewoond door ruim honderd vertegenwoordigers uit onderwijs, overheid en bedrijfsleven. De kinderen van Nutsbasisschool Burgt uit Breda hadden de eer om als eerste een echt ‘Uitvindersavontuur’ in De Uitvindfabriek te beleven.

 Dat De Uitvindfabriek ook écht een aanvulling is op het programma van scholen bleek ’s middags, toen 60 leerkrachten de ‘Wetenschap en Techniek Ladekast’ in De Uitvindfabriek openden en er kennisnamen van het complete aanbod dat op dit gebied beschikbaar is.

 Voorlopig concentreert De Uitvindfabriek zich op activiteiten voor basisscholen. Op termijn zal de fabriek ook haar deuren openen voor het Voortgezet Onderwijs en voor gezinnen die een leuk en leerzaam dagje uit willen beleven.

Tune Techniek West-Brabant heeft zich sterk  gemaakt voor de realisatie van De Uitvindfabriek.

[Bron: persbericht]

 

 

Deel dit artikel