1 maart 2024

Kermisexploitant?

Gerard Sanberg: kermisexploitant?

COLUMN | BEROEP: ONDERWIJS | Afl. 7.32: | Op ons ROC op Stappegoor leiden we kappers op (nou ja, toch vooral kapsters dan) en in het kader van die opleiding exploiteren we een kapsalon. Gewoon, voor buitenstaanders: kun je je haar laten doen tegen een voordelig tarief. Daar maak ik af en toe gebruik van – vaak op aandringen van mijn vrouw, dat ze wil dat ik er een beetje beschaafd-verzorgd uitzie.

Nu hebben we ook nog eens een kermis op Stappegoor: het kan niet op. En woensdag was het mooi weer dus had ik een heel programma in gedachten: lekker naar de kapper en daarna lunchwandelen over de kermis. Ha!
Het bleek nogal druk in de kapsalon, er was even geen geschikte leerling-kapster voorhanden, dus ik kreeg een VIP-behandeling: geknipt door de juffrouw zelf (collega Hacer Akosoy). Erg lang duurt dat nooit bij mij dus 20 minuten later liep ik vers geknipt en opgeknapt en afgestoft de zon in, voor mijn krentenbollen-lunchwandeling. Life is good! 

De kermis was nog rustig, niet alle attracties waren al in bedrijf en ik stond even stil bij de draaimolen die ook stilstond. Komen drie jonge moeders-met-kleine-kinderen naar me toe en spreken me aan: ‘Meneer'(dat dan weer wel), zet u de draaimolen aan?’

Pft. Van terugkoms heb ik het mijn collega’s voorgelegd: ‘Eerlijk zeggen, zie ik er uit als een kermisexploitant?’
Daar hebben ze nog lang om moeten lachen.

 

 

Deel dit artikel