18 april 2024

Chauffeurs die van chickies houden

Stand van ROC Tilburg tijdens de Dag van de Logistiek en Mobiliteit.

COLUMN | BEROEP: ONDERWIJS | Afl. 7.35 | Ja, die titel gaat dus over het vervoer van kuikens, maar je kunt het zo gek niet bedenken of ze trekken het uit de kast, om personeel te werven, in de logistiek. De nood is hoog: ‘ Ga je met mij mee op avontuur?’, staat op een vervaarlijk ogende truck. En ook gewoon een enorm spandoek: ‘Collega’s gezocht’.

Dat is allemaal op de Dag van de Logistiek en we krijgen een rondleiding, onder andere door de nieuwe hal van Xpo Logistics. Daar kun je best wel even rondlopen zonder twee keer langs hetzelfde punt te komen: ze hebben vier pickvloeren die elk 14 km stelling hebben. Veertien kilometer! Er zijn altijd 400 mensen aan het werk, meest Polen en allemaal uitzendkrachten, vertelt de rondleidster trots. Ze hebben drie uitzendbureaus ‘in house’, vertelt de rondleidster trots. En zelf is ze ook een uitzendkracht, vertelt de rondleidster trots. Maar ze is niet Pools en ze heeft een graad in de bedrijfskunde: er is hier werk op alle niveaus.

Sandra Smits, voorzitter dan de netwerkorganisatie Logistiek Midden-Brabant, opent de dag en vertelt over de 120.000 mensen die nu in de Brabantse logistiek werken. Komende jaren moet dat aantal verdubbelen – of meer zelfs! Gigantische aantallen, maar ja, de logistiek is een sector van gigantische aantallen. En de sector schreeuwt dus om personeel: ‘Alles staat open’, heeft de rondleidster bij Xpo ons (trots) verzekerd. ‘We hebben vacatures op alle niveaus, van management tot de werkvloer.’
En tot chauffeurs die van chickies houden, dus.

 

Deel dit artikel