19 april 2024

Kunststudenten barsten van het talent: gaat dat zien

Jaqcues de Leeuwprijs 2017

TILBURG | NIEUWS | De kunstensector en het kunstonderwijs, ook in het primair en voortgezet onderwijs, stond afgelopen jaren onder druk als gevolg van de bezuinigingen. Er was de vrees dat cultureel talent het moeilijker zou krijgen. Op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten loopt heel wat talent rond, zo bleek bij de uitreiking van de Jacques de Leeuwprijs 2017. En dat geeft hoop.

De genomineerde studenten – die dit jaar afstudeerden – vertellen op YouTube wat hun drijfveren zijn en laten zien wat ze in hun mars hebben. En dat is genieten geblazen!
De genomineerden waren in twee categorieën ingedeeld: uitvoerend en docerend. De eerste categorie zien we op het podium, de andere categorie als aankomend kunstdocent.

Bij de artiesten ging Josephina Louise Hoogstad met de eerste prijs aan de haal. In de categorie docerend was Juul van Stokkom de winnaar. Aan de prijs is een geldbedrag gekoppeld van 10.000 euro.
‘Fientje’ Hoogstad, getogen in de Haagse Schilderwijk,  is een opmerkelijk talent. Ze heeft haar koud haar diploma, maar stond vorig jaar al in het Italiaanse operahuis Teatro Bonci op de planken in Mozarts Le Nozze di Fagaro. Dit jaar heeft ze de hoofdrol in hetzelfde theater in Don Giovanni.

Hieronder presenteren de genomineerden en winnaars zich in korte videofilms:

Lees een interview met ‘Fientje Hoogstad’ op Brabant Cultureel

 

Deel dit artikel