15 juli 2024

Basisscholen werken samen met Factorium aan beter muziekonderwijs

Fotor Cultuurparticipatie

TILBURG | NIEUWS | Basisscholen De Boemerang, De Borne en De Triangel van de stichting Xpect Primair gaan dit schooljaar in samenwerking met Factorium meer aandacht geven aan muziekonderwijs. De scholen maken voor het project gebruik van de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Doel van het project is dat kinderen zich muzikaal ontwikkelen en genieten van muziek. In dit verband zullen leerkrachten worden geschoold maar zal ook gebruik gemaakt van kwaliteiten die binnen de scholen al beschikbaar zijn. Naast muziekles voor alle klassen is het ook de bedoeling dat kinderen zich, zowel tijdens als na schooltijd, onder leiding van een vakdocent muziek verder kunnen ontwikkelen in bijvoorbeeld een schoolkoor, schoolorkest of schoolband.

Carin Zandbergen, bestuurder van Xpect Primair en groot voorstander van extra muziekonderwijs, is blij dat het Tilburgse project is goedgekeurd en dat de scholen aan de slag kunnen: “Het is de bedoeling dat de drie scholen die nu met dit project starten, hun ervaringen gaan uitwisselen met de andere scholen van onze stichting waardoor zoveel mogelijk leerlingen het plezier van samen muziek maken, gaan ervaren”.

Met de subsidieregeling Impuls muziekonderwijs krijgen basisscholen de kans te investeren in meer en beter muziekonderwijs door samenwerking aan te gaan met een muzikale partner en de deskundigheid van de leerkrachten te vergroten. Aankomend schooljaar kunnen, in de tweede ronde van deze regeling, bijna 500 nieuwe scholen aan de slag. In totaal is hiervoor een budget van € 8 miljoen beschikbaar. Het enthousiasme voor de regeling blijkt groot. Inmiddels geven meer dan 1000 scholen in Nederland een impuls aan muziekonderwijs.

[Bron: persbericht]

 

 

Deel dit artikel