22 juli 2024

Vier leerkrachten uit Brabant in finale Leraar van het Jaar

Leerkracht Tjeerd van den Elsen wordt door zijn leerlingen in groep 6 van BS De Vijf Hoeven op handen gedragen. Foto website Xpect Primair

NIEUWS | Maar liefst vier leerkrachten uit Brabant zijn doorgedrongen tot landelijke finale van de verkiezing tot Leraar van het Jaar. Het gaat om Tjeerd van den Elsen (po), Joost van Oort (vo), Monique van Veen (vo) en Iwan Donkers (mbo).

In totaal zijn er twaalf finalisten in de sectoren primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en speciaal (voorgezet) onderwijs. Op zaterdag 7 oktober wordt op het Lerarencongres bekendgemaakt wie met de eer gaan strijken.

Tjeerd van den Elsen is leerkracht op basisschool de Vijf Hoeven in Tilburg. Joost van Oort is eerstegraads docent geschiedenis aan het Sint Joris College in Eindhoven. Monique van Veen is docent natuur en gezondheid aan Het Hooghuis in Oss. Iwan Donkers is rekendocent bij ROC West-Brabant/Vitalis College in Breda.

Op de school van Tjeerd van den Elsen (38), leerkracht van groep 6, is enthousiast gereageerd op de nominatie van de leerkracht. Hij is aangemeld door Iris uit groep 7, valt te lezen op de website van Xpect Primair, het bestuur van de school.  “Meester Tjeerd is een leuke meester die altijd grapjes maakt maar ook heel serieus kan zijn en hij heeft ervoor gezorgd dat we een echte radiostudio hebben” aldus Iris.

De reactie van de finalist:  “Ik heb eigenlijk niet meer dan mijn best gedaan om Iris en haar klasgenootjes weer aan het leren te krijgen en volgens mij is dat gelukt. Haar initiatief en wat we samen als klas hebben bereikt, doet me beseffen dat, naast alle leuke dingen die we in dit vak mogen doen, het werken met kinderen het allerleukste is”.

Een Leraar van het Jaar is een jaar lang ambassadeur van zijn of haar, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland. De winnaars worden ook lid van de LerarenKamer. Die komt een aantal keer per jaar bijeen om kennis te delen en onderwijszaken te bespreken.

> Ga hier naar de site van Leraar van het jaar

Opnieuw twee genomineerden uit Brabant voor titel Leraar van het Jaar  [2012]

 

 

Deel dit artikel