18 april 2024

Halal bloesjesdag?

COLUMN GERARD SANBERG

COLUMN | BEROEP: ONDERWIJS | Afl. 8.31 | Prachtig lenteweer. De school is uit, ik fiets over het schoolplein (verkeersperikelen ivm aanleg nieuwe kruising op stappegoor) en voeg in in een stroompje fietsers vanuit Hogeschool Fontys. Gaat moeizaam en ik kom met wat wringen en dringen terecht achter een gesluierde Fontysstudente, die verder gehuld gaat in een soort van burka: een enkellang gewaad uit één stuk, felroze van kleur met vuurrode biezen en diepe splits aan de zijkanten. Gewaagd! Die sexy indruk wordt versterkt doordat de burka maat 38 is en zijzelf eerder maat  42, dus het roze gewaad zit zo strak om haar lijf dat ik, achter haar fietsend,  de contouren van haar string zie. Bloesjesdag is er niks bij, maar halal is het natuurlijk wel, zo’n lang gewaad. En dan slaat dat keurige moslimmeisje, zonder haar hand uit te steken, vlak vóór mij plotseling linksaf en fietst zonder op- of omkijken door het rode licht. Perfect geïntegreerd zou ik zeggen.