23 mei 2024

Herschikking onderwijsaanbod vmbo Breda vanaf schooljaar 2012 – 2013

BREDA | NIEUWS | Het aanbod aan vmbo onderwijs ondergaat met ingang van het nieuwe schooljaar een verandering. Deze herschikking moet de positie van het vmbo versterken. Voor ouders en leerlingen is het aanbod samengevat in de brochure ‘Wegwijs in het vmbo’.
 
Alle scholen voor voortgezet onderwijs hebben met de gemeente Breda afspraken gemaakt over het onderwijsaanbod in Breda. Deze afspraken zijn vastgelegd in het zogenaamde Masterplan. Van Cooth verhuist met enkele opleidingen naar het pand van Prinsentuin Breda. Vanaf dat moment heet deze school dan Prinsentuin van Cooth.

De huidige onderwijsprogramma’s worden als volgt verplaatst.
· Alle klassen van de theoretische leerweg, de opleiding Innovatieve techniek en Zorg & Welzijn Breed gaan naar Prinsentuin van Cooth aan de Tuinzigtlaan 10 in Breda;
· Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) verhuist naar Scalaaan de Meulenspie 2 in Teteringen;
· Techniek Breed gaat naar Tessenderlandtaan de Van Riebeecklaan 2 (Tessenderlandt-vrl)waar het bij de opleidingen Bouwtechniek, Instalektro en Voertuigentechniek wordt gevoegd;
· Consumptief Breed wordt voortgezet bij Tessenderlandt-vrl onder de naam Horeca, toerisme en voeding.

Het beroepsgerichte ICT-programma komt bij Scala terecht en gaat verder onder de naam “Informatie- en multimediatechnieken”. Bij Scala komt ook een geheel nieuwe opleiding: een intrasectoraal programma met creatieve inslag, genaamd Kunst en vormgeven. De vmbo-locaties Christoffel, De Rotonde en Kompas houden de functie die ze nu hebben.

Deel dit artikel