20 mei 2024

Straf voor docent in Helmond die seks had met leerlinge

DEN BOSCH | NIEUWS | Een docent/mentor (geboren 1960) op een middelbare school in Helmond is tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld vanwege seksuele contacten met een 16-jarige leerlinge.

De ontucht speelde zich af eind 2010 en begin 2011. De rechtbank in Den Bosch achtte het uiterst kwalijk ‘dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met een aan zijn zorg en opleiding toevertrouwde minderjarige leerling en dat hij zich heeft schuldig gemaakt aan verleiding van deze minderjarige, het slachtoffer. Door aldus te handelen heeft verdachte het in hem als (voormalig) leraar en mentor gestelde vertrouwen, met name ook het vertrouwen van de moeder van het slachtoffer in hem, ernstig geschonden. Verdachte had bij zijn omgang met het slachtoffer een professionele afstand moeten houden en had zich, zeker gelet op de geestestoestand van het slachtoffer, moeten realiseren dat haar seksualiteit, als die van iedere zestienjarige, kwetsbaar is.

De rechtbank veroordeelde de verdachte overeenkomstig de eis van de officier van Justitie. Opgelegd is een werkstraf voor de duur van 180 uren met aftrek van voorarrest en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden met een proeftijd van twee jaren. De docent was niet eerder veroordeeld voor ontucht.

Deel dit artikel