22 juli 2024

Expositie werkstukken van studenten SintLucas in China

BOXTEL | NIEUWS | Werkstukken die studenten van mbo-vakschool SintLucas in Boxtel hebben gemaakt zijn in april te zien op een zusterschool in de Chinese stad Changzhou. Daarnaast geven de docenten Jeannine van den Boer en Bert Timmermans gastlessen aan Chinese docenten en studenten.

Tussen SintLucas en het Changzhou Art Vocational College bestaat sinds eind vorig jaar een samenwerkingsverband. Toen bracht het management van SintLucas een bezoek aan de school in Changzhou. Beide scholen leiden studenten op voor 2d, 3d-vormgeving en creatief vakmanschap. De samenwerking is bedoeld om kennisuitwisseling te stimuleren en om de horizon te verbreden.

De twee docenten gaan tijdens hun bezoek aan de Chinese school in gesprekken met studenten en docenten dieper in op de werkwijze van SintLucas en begrippen als originaliteit, creativiteit en innovatie. Op de expositie, met als titel Join Art Exposition, zijn ook werken van docenten te zien.
De opening van de expositie vindt plaats op 18 april 2012. De burgemeester van Changzhou is daarbij aanwezig, alsmede een delegatie van de provincie Noord-Brabant onder leiding van Wim van de Donk, commissaris van de koningin. Deze delegatie bezoekt China in het kader van een handelsmissie.
 

Deel dit artikel