23 juni 2024

Eén introductie voor alle nieuwe studenten in Eindhoven

EINDHOVEN | NIEUWS | Voor nieuwe studenten die hoger onderwijs volgen in Eindhoven komt er met ingang van komend studiejaar een gezamenlijke introductie. Dat hebben Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Fontys Hogescholen en Design Academy bekendgemaakt.

Het evenement hebben LichtIn 2012 gedoopt, met een knipoog naar de netwerksite LinkedIn. Het introductieprogramma staat gepland voor 23 en 24 augustus. Naar verwachting schrijven zich komend jaar ruim zesduizend studenten in voor een opleiding in het hoger onderwijs van Eindhoven.

Het is voor het eerst dat in Eindhoven de instellingen de handen ineen slaan om de nieuwe studenten wegwijs te maken in de stad. Voorheen hadden ze ieder hun eigen activiteiten. Het introductieprogramma bestaat onder meer op het gebied van cultuur,m studie, sport en vrij tijd in het centrum van de stad. De introductie biedt ook de inwoners van Eindhoven de mogelijkheid om met nieuwe studenten kennis te maken.

In een stad als Tilburg bestaat een gezamenlijke introductie voor hbo- en universitair studenten al veel langer. Dit jaar voor het eerst onder de naam TOP-week (voorheen TIK-week), van 20 t/m 24 augustus.
Het studiejaar in het hoger onderwijs begint op 3 september.

> Meer informatie op deze site

Deel dit artikel