5 maart 2024

Basisschool Martinus uit Schijf wint Uitvinderswedstrijd 2012

EINDHOVEN | NIEUWS | Na een spannende finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven hebben de jonge uitvinders van Basisschool Martinus uit Schijf De Uitvinderswedstrijd 2012 gewonnen.

Hun uitvinding ‘het 3-in-1 Waterbedrijf’ is een totaalconcept om water in de woestijn te krijgen. De juryvoorzitter, de Eindhovense wethouder Monique List, gaf aan dat met name de volledige uitwerking van het idee, de samenwerking en de presentatie de doorslag gaf voor de overwinning.

Driehonderd basisschoolklassen hebben dit schooljaar deelgenomen aan het uitvindersproject. Aan de hand van het verhaal ‘De Uitvinders en de Verdronken Rivier’ voerden zij techniek- en ontwerpopdrachten uit op school. Daarna bedachten ze een inzending voor De Uitvinderswedstrijd. In De Ontdekfabriek in Eindhoven, waar de finale plaatsvond, kunnen scholen tijdens een educatief schoolreisje speelfilms van verschillende Uitvinders avonturen beleven en bijbehorende workshops uitvoeren.

Innovatie

Het doel van de organiserende Stichting De Uitvinders is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, opleidingsfonds voor de installatiebranche OTIB en diverse sponsoren, waaronder Skool Automatisering en Techsharks.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel