23 juni 2024

Zilveren Zandloper voor Fontysdocent Carla van Beuningen

EINDHOVEN | NIEUWS | Carla van Beuningen, docent van de opleiding Applied Science van Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen (TNW), heeft de ‘Zilveren Zandloper’ gewonnen, in de categorie ‘education award’.

Deze tweejaarlijkse prijs is tijdens het Nederlands Biotechnologie Congres uitgereikt door de beroepsvereniging Nederlandse Biotechnologische Vereniging (NBV). De prijs wordt beschikbaar gesteld door de Stichting Biotechnologie Nederland (SBN) voor vernieuwende biotechnologische projecten op het gebied van innovatie en onderwijs.

Carla van Beuningen heeft deze prijs ontvangen voor haar inzet voor ASIA, het Ingenieurs- en Adviesbureau van Fontys Hogeschool TNW. Het bureau is de spil in het koppelen van projecten tussen studenten en bedrijfsleven (van mkb tot multionational).  Door deze projecten doen studenten kennis op, maar ze werken ook aan hun competenties.

Studenten ervaren het uitvoeren van projecten voor ASIA als een zeer waardevol onderdeel van hun studie, aldus van Beuningen. Ze leren om een probleem snel aan te pakken, de projecten zijn een hele goede voorbereiding voor de stage en het afstuderen. Studenten krijgen namelijk een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven.
De prijs bestaat uit een geldbedrag en een beeldje van een zandloper.

Deel dit artikel