23 mei 2024

Raadsvragen over jongen van 11 die al 16 maanden school verzuimt

EINDHOVEN | NIEUWS | Een jongen van 11 uit Eindhoven is al 16 maanden niet meer naar school geweest. Reden daarvoor zou zijn dat het jongetje gepest werd. De vader stelt dat de schoolleiding onvoldoende heeft gedaan om de jongen te beschermen. meldt het Eindhovens Dagblad. .

Sinds februari 2011 gaat de jongen niet meer naar basisschool De Boschuil in Woensel-Noord. Pogingen om een andere school te vinden liepen op niets uit. Dit doordat de vader volgens enkele betrokken instellingen een oplossing dwarsboomt en er niet met hem te praten valt.

C. van den Heijkant, bestuursvoorzitter van de Stichting Katholiek Protestants Onderwijs waar De Boschuil onder valt, zegt in het Eindhovens Dagblad: ‘Het toezicht op het naleven van de leerplichtwet ligt bij de gemeentelijke leerplichtambtenaar. Daar gaat iets mis.’ Volgens haar heeft de school het anti-pestbeleid goed uitgevoerd en zeer veel inspanningen gedaan om het probleem op te lossen.

CDA-raadslid Ibrahim Wijbenga heeft het Eindhovense college van B en W gevraagd of zij van deze kwestie op de hoogte is en wat de leerplichtambtenaar heeft gedaan om dit op te lossen. Tevens wil Wijbenga weten wat de rol van De Boschuil is geweest en of er vergelijkbare situaties in Eindhoven zijn. De CDA’er wil ook weten of het college een einde maakt aan deze situatie.

 

Deel dit artikel