21 juni 2024

Irma van Nieuwenhuijsen rector van het Varendonck-College in Asten/Someren

TILBURG | NIEUWS | Irma van Nieuwenhuijsen (50) is per 1 december benoemd tot rector van het Varendonck-College in Asten/Someren. Dat heeft het bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) bekendgemaakt.

Irma van Nieuwenhuijsen treedt per 1 december 2012 in functie. Zij volgt Jan van de Rijdt op die in november met fpu gaat. Van oorsprong is Irma van Nieuwenhuijsen docent Nederlands. Zij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht, die zij heeft afgesloten met een doctoraal en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Het Varendonck-College is een brede scholengemeenschap met twee vestigingen en ruim 2000 leerlingen. De school biedt alle vormen van voorgezet onderwijs aan: praktijkonderwijs, vmbo (inclusief lwoo), havo, atheneum en gymnasium. De school is een Technasium en heeft een tweetalig havo. 

Als docent Nederlands heeft Van Nieuwenhijsen bijna tien jaar lesgegeven aan verschillende scholen voor voortgezet onderwijs in het midden van het land. In 1996 werd zij conrector en later locatiedirecteur op het Hooghuis Lyceum, locatie Titus Brandsmalyceum in Oss. Vanaf 2006 is zij rector op het Augustinianum (Stichting Carmelcollege)

Opleidingen
Van Nieuwenhuijsen heeft verschillende managementopleidingen gevolgd, onder andere bij de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement te Amsterdam, Interstudie te Arnhem, TIAS-NIMBAS in Tilburg en de training Community for Authentic Leadership And Learning bij Twynstra Gudde. Naast haar werk is ze lid van de raad van toezicht van het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven.

Irma van Nieuwenhuijsen is geboren in Wageningen, woont samen in Helmond en heeft een dochter.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel