17 april 2024

Presentatie André Kuipers op jubileumconferentie Avans

BREDA | NIEUWS | Astronaut André Kuipers is op woensdag 3 oktober een van de prominente gasten op de conferentie van Avans Hogeschool in het kader van het 200-jarig bestaan.

De conferentie ’24 hours of inspiration’ duurt 24 uur en is verdeeld over de locaties in Den Bosch, Tilburg en Breda. Centrale thema’s zijn veiligheid, innovatie in zorg en welzijn, ondernemen en duurzaam innoveren. Den Bosch trapt af op 3 oktober met het conferentieprogramma van 15.00 tot 21.00 uur. André Kuipers neemt hiervan het laatste uur voor zijn rekening.

In Tilburg neemt nachtburgemeester Clemens van den Broek het stokje over. Vanuit een muzikaal en literair café leidt hij tussen 22.00 en 02.00 uur het nachtelijk programma met een filosofische inslag. Op 4 oktober tussen 9.00 en 15.00 uur staan in Breda ook lezingen, presentaties en workshops op de rol. Bedrijven en geïnteresseerden uit heel Brabant zijn welkom om één of meerdere onderdelen uit dit conferentieprogramma bij te wonen.

ESA-astronaut André Kuipers geniet grote bekendheid na zijn succesvolle verblijf in het internationale ruimtestation ISS. André was daar, behalve astronaut, ook wetenschapper, arts en docent. Zijn programma bestond uit veel wetenschappelijke en ‘life science’ experimenten en educatieve activiteiten. Hij is Nederlands tweede astronaut en de eerste Nederlander die twee ruimtevluchten heeft gemaakt. Het internationale ruimtestation is in de eerste plaats een uniek laboratorium.

► Voor meer informatie over de conferentie en over aanmelding zie www.avans200.nl

► Ga hier naar het blog van André Kuipers

Deel dit artikel