16 april 2024

Dertig leerkrachten raken baan kwijt bij basisscholen in Best

BEST | NIEUWS | Er moet gesneden worden in het personeelsbestand van de basisscholen die vallen onder de stichting Best Onderwijs. Dat heeft collegevoorzitter Marianne Brugge aan de vakbond AOb laten weten.

Omgerekend gaat het om dertig leerkrachten die hun baan kwijt raken, meldt de AOb op haar website. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Het personeel is eerder deze wek ingelicht over de situatie. Bij het reorganiseren is niet het beginsel ‘last in first out’ van toepassing, omdat er anders nauwelijks nog relatief jonge leerkrachten in dienst zijn.

De aanleiding voor de sanering is een tegenvallend leerlingenaantal. Ook de bezuinigen op passend onderwijs spelen een rol. De stichting heeft acht basisscholen en ongeveer 300 personeelsleden.

> Leer meer op de site van de AOb

Deel dit artikel