20 mei 2024

AOb: Zeventien besturen onder verscherpt financieel toezicht

UTRECHT | NIEUWS | De Onderwijsinspectie houdt verscherpt toezicht op zeven onderwijsinstellingen omdat ze er financieel slecht voorstaan. Dat meldt de onderwijsbond AOb op basis van eigen onderzoek.

Volgens de bond varieert van een kleine basisschool tot grotere besturen in het voortgezet onderwijs en mbo. Instellingen uit Brabant staan niet op de lijst van de AOb. Onderwijs Brabant constateerde wel dat de inspectie zich zorgen maakt over de financiële toestand van zes besturen in deze provincie.

De instellingen die onder verscherpt toezicht staan zijn samen goed voor ruim 7.500 banen en meer dan 95 duizend leerlingen. “Het merendeel schrijft al jaren rode cijfers en ziet het eigen vermogen wegsmelten. Samen maakten deze schoolbesturen over 2010 een slordige 10 miljoen euro verlies”, aldus de bond.
De AOb vindt dat de overheid meer greep moet krijgen op de financiële handel en wandel. Het toezicht zoals dat nu is geregeld faalt. Bovendien zou de inspectie meer openheid moeten geven over de instellingen die in de gevarenzone zitten.

► Lees hier de berichtgeving van de AOb

► Lees ook Minister: Scholen hebben teveel personeel in dienst

Deel dit artikel