27 mei 2024

Vijftig procent meer vrouwelijke eerstejaars bij TU/e

EINDHOVEN | NIEUWS | Het aantal meisjes dat aan een studie begint aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is met ongeveer vijftig procent toegenomen. Dat meldde rector magnificus Hans van Duijn bij de opening van het academisch jaar.

De spectaculaire stijging werd eerder al voorzien door Onderwijs Brabant. Op 31 augustus hadden er zich 304 meisjes aangemeld voor een technische studie in Eindhoven (vorig jaar 198). Het aantal jongens bedroeg 1004 (was 954). Met een totaal van 1308 eerstejaars is er sprake van een stijging van 14 procent. Deze nieuwe studenten starten als eerste lichting aan het Bachelor College, dat met ingang van het studiejaar 2012-2013 is ingevoerd aan de TU/e.

De forse toename van het aantal vrouwelijke studenten in Eindhoven is opmerkelijk omdat de landelijke programma’s om meer meisjes te interesseren voor bètastudies tot nu toe nog niet helemaal het beoogde effect hebben.

> Ga hier naar de site van VHTO.

Bèta Girlsday op donderdag 25 april 2013

Deel dit artikel