19 juli 2024

Voormalig tafeltennister Bettine Vriesekoop bekleedt Leonardoleerstoel

TILBURG | NIEUWS | Oud-tafeltennisspeelster, journaliste en schrijfster Bettine Vriesekoop is de nieuwe bekleder van de Leonardoleerstoel van Tilburg University.
Zij zal vanaf eind januari 2013 aan de School of Humanities de masterclass ‘De emancipatie van Chinese vrouwen: een sociale revolutie?’ geven. Op 16 mei 2013 verzorgt zij ter afsluiting de openbare Leonardolezing.

Oud-toptafeltennisster Bettine Vriesekoop is na haar succesvolle sportcarrière een journalistieke loopbaan begonnen. Van 1 juni 2006 tot 3 augustus 2009 was Vriesekoop correspondent in China voor het NRC Handelsblad. Haar ervaringen rond het correspondentschap verwerkte ze in het boek Duizend dagen in China (2011). Eerdere publicaties van haar hand zijn: Heimwee naar Peking (1994), Bij de Chinees (2006) en Het Jaar van de Rat (2008). Tegenwoordig schrijft ze boeken en artikelen voor tijdschriften en verzorgt ze lezingen en seminars over China.

De Leonardo-wisselleerstoel van de Tilburg School of Humanities wordt jaarlijks bekleed door een spraakmakende gastdocent die op meer terreinen werkzaam is: de dichter-bioloog, de taalkundige-columnist, de filosoof-romancier, de dichter-psychiater, de acteur-regisseur-fotograaf of de schrijver-journalist. Kortom, de eigentijdse uomo universale. Eerdere Leonardohoogleraren waren Hugo Brandt Corstius, Rutger Kopland, Ted van Lieshout, Wim T. Schippers, Jan Terlouw, Leo Vroman, Cox Habbema, Thom Hoffman, Joris Luyendijk, Femke Halsema en Wim de Bie.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel