19 april 2024

Samsung steekt bijna 6 ton in ict-trainingen voor het onderwijs door Innofun Breda

Mobiel 1.JPGBREDA | NIEUWS | Samsung heeft een onderwijsinnovatiefonds opgezet dat scholen de kans biedt gratis ict-traningen te volgen bij het Bredase bedrijf Innofun.

In het fonds zit bijna zes toen waarmee in totaal 19 teams zich bij Innofun de vaardigheden voor het werken in een digitale leeromgeving eigen kunnen maken. Elk opleidingstraject vertegenwoordigt een waarde van 30.000 euro. Volgens Ronald Philipsen van Innofun wil het van oorsprong Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung het onderwijs stimuleren om aansluiting te krijgen bij de snelle ontwikkelingen op gebied van ICT en sociale media. Er zitten van de kant van Samsung geen zakelijke belangen achter.

Innofun verzorgt trainingen voor besturen, directies en leerkrachten om hen vertrouwd te maken met de vele mogelijkheden die de nieuwe media bieden. De opleidingen vinden plaats in het e-Lab in Breda dat met de modernste apparatuur is ingericht. Philipsen zegt dat ICT en sociale media een kwaliteitsimpuls kunnen geven aan het onderwijs en het beter laten  aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. In vaktermen heet het dat het onderwijs inspeelt op de 21e Century Skills.

Schools die van het aanbod van Samsung gebruik willen maken moeten een aanvraag indienen bij te innovatiefonds van Samsung. In deskundige jury beoordeelt welke aanvragen gehonoreerd worden. In die commissie zitten onder andere prof. Robert Jan Simons, en Tessa van Zadelhoff, leerkracht op basisschool De Kleine Beer in Berlicum. Deze school zit in de voorhoede als het om de inzet van sociale media gaat.

> Hier meer informatie over het Samsungfonds

Deel dit artikel