18 april 2024

Minister: vak CKV misschien toch handhaven

DEN HAAG | NIEUWS | Minister Bussemaker (Onderwijs) gaat onderzoeken of het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) in het voortgezet onderwijs toch kan blijven bestaan. Het vorige kabinet wilde CKV als verplicht vak schrappen.

Dat plan is slecht gevallen op de scholen en bij culturele instellingen. Overigens gaat het betreffende wetsvoorstel over meer zaken. Namelijk om het vak ANW (Algemene Natuurwetenschappen) te schrappen en om voortaan alle leerlingen op de havo wiskunde te laten volgen.
Op het wetsvoorstel kon via een zogeheten internetconsultatie gereageerd worden. Dat deden bijna 2300 personen/instellingen. Vooral gericht tegen het schrappen van CKV. De Raad voor Cultuur liet eerder al weten tegen het plan te zijn.

Bussemaker maakt zich ook sterk voor het behoud van de Cultuurkaart voor middelbare scholieren. Met die kaart kunnen leerlingen tegen gereduceerd tarief naar musea en naar muziek- en theatervoorstellingen.

> Lees hier meer over de reacties

Deel dit artikel