16 april 2024

Zeven middelbare scholen uit Brabant in top Elsevier

DEN HAAG | NIEUWS | In de jaarlijkse ranglijst van middelbare scholen in Nederland van Elsevier staan er dit jaar zeven scholen in Brabant in de top. In de categorie vwo is echter geen enkele Brabantse school vertegenwoordigd.  In de ranking van De Volkskrant (december 2012) stond het vwo van het ds. Pierson College, maar die ontbreekt bij Elsevier.

In de lijst van Elsevier staan drie havo’s uit Eindhoven: Christiaan Huygens College, Lorentz Casimir Lyceum en het Novalis College. In de categorie vmbo g/t: SG Breda Christoffel, Dongemond College in Made en het Beatrix College in Tilburg. Bij de basisberoepsgerichte leerweg vmbo staat het Hervion College/Van Maerlant in Den Bosch. Opvallend is dat het Christiaan Huygens en het Dongemond College in eerdere ranglijsten ook in de top stonden.

Het oordeel van de redactie van Elsevier is gebaseerd op de resultaten in drie schooljaren 08/09, 09/10, en 10/11. Het gaat om de aspecten rendement onderbouw en bovenbouw, het gemiddelde verschil tussen de cijfers voor het school- en centraal examen, en het gemiddelde examencijfer.

> Lees ook: Kanttekeningen bij ‘de beste scholen staan in Brabant’

Deel dit artikel