19 april 2024

Voorronde Nationale Slimmeriquiz op het Eckartcollege

EINDHOVEN | NIEUWS | Op 1 oktober vindt op het Eckartcollege om 14.00 uur de voorronde plaats van de landelijke Slimmeriquiz voor slimmeriken uit groep 8 van het basisonderwijs. De quiz duurt een uur en wordt dezelfde middag nog nagekeken. Tijdens het nakijken krijgen de deelnemers een boeiend programma van een uur aangeboden op het Eckartcollege. Daarna volgt de uitslag van de quiz.

Elke basisschool mag een team van drie leerlingen afvaardigen naar de voorronde. Hoe het team wordt samengesteld, mag de school zelf bepalen. De leerlingen werken samen en kunnen dan ook als team verliezen óf winnen en doorgaan naar de finale. Het team dat de finale wint, krijgt een mooi spellenpakket mee voor de eigen basisschool. De finale zal worden gepresenteerd door Dolores van het jeugdprogramma Het Klokhuis. Dolores is een bekend gezicht dat meteen wordt geassocieerd met nieuwsgierigheid naar wetenschappelijke zaken of de werking van productieprocessen.

Omdat het Eckartcollege een naam heeft opgebouwd met betrekking tot het onderwijs aan hoogbegaafde kinderen (het Eckart is een erkende begaafdheidsprofielschool), kreeg de school de eer om de voorronde te mogen organiseren.

[Bron: persbericht]

 

> Meer over de quiz bij Mensa

Deel dit artikel