20 mei 2024

Scholieren Orion strijden opnieuw om Music Awards

EINDHOVEN | NIEUWS | Op donderdag 14 maart a.s. vinden voor de zesde keer de jaarlijkse Orion Music Awards & Art plaats in het Parktheater te Eindhoven.

Orion is een kennisnetwerk van 16 scholen voor voorgezet onderwijs in Oost-Brabant. Op de Orionscholen zitten ruim 13.000 leerlingen. Elk jaar vinden in maart de Orion Music Awards plaats. Na interne voorrondes in de Orionscholen treden de beste kandidaten op 14 maart vanaf 19.30 uur op in het Parktheater te Eindhoven. Zij gaan met elkaar de strijd aan voor de beste muzikale uitvoering. De winnaar wordt bepaald door een deskundige jury.

Al 6 jaar lang is er sprake van een zinderend spektakel waarin allerlei muziekstijlen door verschillende soorten formaties op hoog niveau ten gehore worden gebracht. Dit gebeurt voor 900 toeschouwers in de grote zaal van het Parktheater in Eindhoven. Daarnaast worden in de foyer van het theater ook de beste twee- en driedimensionale werkstukken van leerlingen uit de Orionscholen tentoongesteld. Ook deze werkstukken worden beoordeeld door een deskundige jury.

De volgende scholen maken deel uit van het samenwerkingsverband Orion:
Augustinianum, Christiaan Huygens College, Commanderij College, Ds. Pierson College, Elde College, Heerbeeck College, Jan van Brabant College, Kempenhorst College, Lorentz Casimir College, Mondriaan College, Pius X College, Sancta Maria Mavo, Metameer, Willibrord Gymnasium, Stedelijk College, Strabrecht College, Udens College.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel