23 juni 2024

Wisseling van de wacht in top Helicon Opleidingen

BOXTEL | NIEUWS | Frans Hoeks neemt op 14 maart op de Groene Campus in Helmond afscheid als collegevoorzitter van Helicon Opleidingen. Ab Groen is hem inmiddels opgevolgd.

Frans Hoeks (bijna 65) was zijn hele werkende leven betrokken bij groen onderwijs, onder andere als directievoorzitter van AOC midden & oost Brabant en vanaf 1997 als bestuursvoorzitter van Helicon Opleidingen. De laatste jaren was hij daarnaast ook lid van het bestuur van de AOC-raad, de Groene Kenniscoöperatie en tal van commissies en advies- en stuurgroepen.

Ab Groen komt ook ui de groene sector. Sinds 1986 was hij verbonden aan de Wageningen UR, de laatste jaren als Director Education, Research & Innovation. Helicon Opleidingen koos voor voortzetting van het huidige bestuursmodel met een tweehoofdig college van bestuur. Ab Groen neemt daarin plaats naast Theo Koolen, die sinds 1997 samen met Frans Hoeks het college van bestuur vormde.

Helicon Opleidingen verzorgt groen onderwijs – vmbo en mbo – op vijftien locaties in Noord-Brabant en Gelderland. In heel Nederland biedt Helicon daarnaast bedrijfsopleidingen, cursussen en trainingen aan. Meer dan 800 medewerkers werken er aan de opleiding van 1600 VMBO-leerlingen, 8500 MBO-studenten en 3000 cursisten.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel