18 april 2024

Psychiater dr. Ben Furman gastspreker op studiedag

TILBURG | NIEUWS | Op 10 oktober is er op initiatief van de Mytylschool in Tilburg een studiedag waar o.a. dr. Ben Furman zijn medewerking aan verleent. Op de studiedag, die plaatsvindt in het Jan van Besouwhuis in Goirle,  staat de verdieping van  het  oplossingsgericht werken centraal. Naast de theorie veel tijd voor verdere praktische uitwerkingen en voorbeelden van de bedenkers van Kids’ Skills en Mission Possible.

De volgende sprekers  geven hun visie en praktische vertaling over het oplossingsgericht werken:
Dr. Furman uit Finland is psychiater, psychotherapeut en auteur van o.a. ‘Kids’ Skills’, ‘Reteaming’ en ‘ik ben trots op je’.  Centraal in zijn werk staat dat praktisch alle problemen kunnen worden opgevat als vaardigheden die nog ontwikkeld moeten worden.
Drs. Dick J. van Dijk werkte jarenlang als docent en schoolleider in het vo. Is momenteel actief als onderzoeker aan de UvA. Is mede-auteur van het Handboek oplossingsgericht werken in het onderwijs.
Caroline Beumer is oprichter van BrandNewWay en geeft sinds 2003 Kids’ Skills en Mission Possible certificerings-trainingen in Nederland. Zij is auteur van het werkboek “Mission Possible” en van “Mission Possible: Kids’ Skills voor jongeren”
Tischa Neve is kinder- en jeugdpsycholoog, auteur van o.a. “Positief en creatief opvoeden en ‘Mam, hoe gaat dat dan?’ Bekend van het opvoedkundige tv-programma ‘Schatjes’.

Na deze dag:
–    hebben de deelnemers verdiepende kennis aangereikt gekregen over het oplossingsgerichte model en de methodes Kids’ Skills en Mission Possible waarmee ze direct in de praktijk aan de slag kunnen gaan.
–    hebben zij kennis gemaakt met de  factoren van intrinsieke motivatie.
–    hebben zij onder begeleiding van Ben Furman en Caroline Beumer in een oefensituatie leren werken met enkele stappen van de methodes Kids’ Skills en Mission Possible.
–    hebben de deelnemers vragen kunnen stellen  vanuit hun praktijk.

Voor meer informatie ga naar de website van de www.mytylschooltilburg.nl
De aanmelding sluit op 15 september.                                                 
Aanvullende  informatie is te verkrijgen bij  m.van.esch@tele2.nl

Deel dit artikel