27 mei 2024

Inschrijving voor Nationale Onderwijsprijs geopend

UTRECHT | NIEUWS | Alle scholen in Nederland ontvangen deze week in de vorm van een poster een uitnodiging om mee te doen aan de Nationale Onderwisjprijs. De tweejaarlijkse ‘Oscar van het Nederlandse Onderwijs’ wordt al uitgereikt sinds 1993 en heeft als belangrijkste doelstelling inspirerende initiatieven in het Nederlandse onderwijs voor het voetlicht te brengen en te verspreiden.

De Nationale Onderwijsprijs bestaat uit ‘De Bronzen Olifant’, een kunstwerk van ruim 20 kg, en een bedrag van € 7.000,=. Scholen kunnen deelnemen met een activiteit of project uit hun eigen onderwijspraktijk.  De prijs heeft een getrapte opzet: in elke provincie wordt in het najaar een eigen onderwijsprijs uitgereikt, opdat scholen zich ook regionaal kunnen profileren. De provinciale winnaars worden genomineerd voor de landelijke finale in maart 2015. Er zijn twee categorieën: basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Alle informatie is te vinden op www.onderwijsprijs.nl Belangstellende scholen kunnen zich  via het aanmeldformulier op deze site aanmelden bij het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), dat de coördinatie in handen heeft. Alle inzendingen worden te zijner tijd geplaatst op de website.

Deel dit artikel