20 juni 2024

Gijs de Bont volgt Theo Koolen op bij Helicon Opleidingen

NIJMEGEN | NIEUWS | Gijs de Bont (1962) volgt Theo Koolen op als lid van het college van bestuur van Helicon Opleidingen. De Bont vervulde de afgelopen jaren al diverse directiefuncties binnen Helicon.

Met het vertrek van Theo Koolen verdwijnt een boegbeeld van het groene onderwijs. Meer dan dertig jaar was hij een drijvende kracht achter tal van nieuwe ontwikkelingen in de sector, zowel lokaal als landelijk. Koolen begon in 1983 als directeur van de MAS in Helmond. In 1990 trad hij toe tot het college van bestuur van Helicon Opleidingen. Tijdens de zomerperiode heeft de raad van toezicht in overleg met Koolen besloten dat het tijd werd om de bakens verzetten. Met het aantrekken van de nieuwe bestuursvoorzitter Ab Groen (als opvolger van Frans Hoeks) had de raad in het voorjaar van 2013 gekozen voor het inslaan van een andere koers voor Helicon Opleidingen.

Helicon Opleidingen biedt groen onderwijs aan vanuit veertien scholen in Noord-Brabant en Gelderland. Vmbo- en mbo-opleidingen op het gebied van Dier, Green Business, Design, Voeding & Gezondheid, Agro, Techniek, Mens & Welzijn, Groene Ruimte en Milieu & Onderzoek. Het aantal leerlingen is ongeveer 4800.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel