14 juni 2024

Afgestudeerde studente pabo Helmond wint TopTalentPrijs 2015

DORDRECHT | NIEUWS | Robin Lemmen van pabo De Kempel in Helmond heeft in de categorie basisonderwijs de OnderwijsTopTalentPrijs 2015 gewonnen. In de categorie voortgezet onderwijs ging de prijs naar Jente Claessen van de Universiteit van Amsterdam. Zij ontvingen de Talentprijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten.

Robin Lemmen neemt de prijs in ontvangst.

Robin Lemmen heeft tijdens haar pabo-studie onderzoek gedaan naar verbetering van het onderwijs op kleine scholen in krimpgebieden waar men lesgeeft aan verschillende leerjaren in één klas. Van doorslaggevend belang daarbij is de wijze waarop leerkrachten feedback geven aan leerlingen.

Jente Claessen deed onderzoek naar de problemen die leerlingen ondervinden bij de overstap van informeel naar formeel taalgebruik bij schrijftaken in het Engels, een belangrijk thema. Zij ontwierp in dit kader een bijzondere lessenreeks.

De OnderwijsTopTalentPrijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee talentvolle startende leerkrachten in de categorieën basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Beide winnaars worden beloond met een bronzen trofee en een bedrag van duizend euro. De prijsuitreiking vond plaats in Dordrecht, dit jaar de Nationale Onderwijsstad.

Dit jaar deed een recordaantal van dertig lerarenopleidingen mee, die allemaal hun beste student van het afgelopen schooljaar hadden genomineerd.  De jury toonde zich onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen en reageert enthousiast op de beide winnaars.

Over Robin Lemmen: “Een echte topper! Haar werk is tegelijkertijd diepgravend, vernieuwend, praktisch en breed toepasbaar. Een voor velen herkenbaar probleem – krimp – wordt op gedegen wijze onderzocht en krijgt een mooie op de praktijk gerichte uitwerking.” Over Jente Claesse: “onderwijs om je vingers bij af te likken, met een prachtige mix van empirisch onderzoek, goed gebruik van onderwijskundige en vakdidactische theorie, maar ook van eigen vakmanschap en creativiteit”.

De jury bestaat dit jaar uit Anne Kempers, docent, lid bestuur Groene Golf; Theo Magito, algemeen directeur CED-groep; Monique Marreveld, hoofdredacteur Didactief; Michel Rog, lid Tweede Kamer, oud-voorzitter OCNV; Niels van de Voort, docent, winnaar OnderwijsTopTalentPrijs 2014.
De OnderwijsTopTalentPrijs is een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) i.s.m. de CED-groep, vakblad Didactief, Algemene Onderwijsbond, Platform Maak Je Eigen Onderwijsboek en het Ministerie van OCW.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel