19 juli 2024

Student ROC Tilburg mbo-uitblinker van het jaar

UTRECHT | NIEUWS | Jordy van Tongeren, student van ROC Tilburg, is tijdens het 14e Uitblinkersgala gekozen tot Landelijke Uitblinker 2015. Met een geldprijs ter waarde van 2.500 euro voor persoonlijke ontwikkeling en een gouden pauwenveer in zijn zak vertegenwoordigt Jordy het komende jaar het mbo als ambassadeur.

‘Dit is het toppunt van waardering. Ik ben zo dankbaar en blij dat ik deze kans krijg. Ik ga heel erg mijn best doen!”, aldus de kersverse Landelijke Uitblinker mbo 2015 op de site van de MBO-raad. De jury roemde Jordy om zijn maatschappelijke inzet. Met zijn website Small Effort zamelt hij geld in en voert de wensen uit van mensen met terminale kanker. Voorzitter van de jury, Jan van Zijl: “Met een klein gebaar heeft hij iets groots bereikt.” Van Tongeren heeft de opleiding Sociaal Werker gedaan.

In een interview met het Brabants Dagblad zegt Van Tongeren dat hij samen met zijn compagnon Niek van Corven de komende jaren de activiteiten van de stichting Small Effort gaat uitbreiden. “Als vertegenwoordiger van het mbo-onderwijs gaan er hopelijk vele deuren voor mij open.” Zijn streven is om ook andere studenten te betrekken bij Small Effort en het initiatief in andere plaatsen van de grond te tillen.

> Lees meer bij MBO-raad

Deel dit artikel