20 april 2024

Reeks benoemingen op scholen OMO

Met de klok mee: Anita O’Connor, Fleur Cerini, Monique van Roosmalen, Frans Claassens en Rijk Vlaanderen.

TILBURG | NIEUWS | Recent zijn er vier vacatures in de leiding van evenzo veel scholen van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) ingevuld.

Anita O’Connor (55) is benoemd tot algemeen directeur voortgezet onderwijs Veghel. Daaronder vallen het Fioretti college en het Zwijsen College vallen. Anita O ‘Connor is al sinds 2012 rector van het Zwijsen College.

O’Connor in een persbericht: “Ik vind het belangrijk dat de beide scholen ieder hun eigen krachtige identiteit en imago behouden. Het Zwijsen College en het Fioretti College zijn en blijven twee aparte middelbare scholen, maar samenwerking en kennisdeling worden wel eenvoudiger realiseerbaar.”

Voor haar benoeming op het Zwijsen College in 2012 was Anita O’Connor rector van het Olympus College in Arnhem.  Anita O’Connor is naast haar werk tevens lid van de Raad van Advies van de faculteit IE&IS van de TU Eindhoven en lid van diverse beleidscommissies.

Fleur Cerini (42) is benoemd per 1 augustus tot algemeen directeur van de Bossche Vakschool en Van Maerlant in Den Bosch. Op dit moment is zij conrector op het christelijke ds. Pierson College in Den Bosch. Ze volgt Edward de Gier op die sinds januari 2017 rector is van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.

Cerini is sinds 2012 als conrector verantwoordelijk voor de gehele onderbouw en het totale vmbo van het ds. Pierson College, een scholengemeenschap voor vwo, havo en vmbo. Daarvoor was zij plaatsvervangend directeur/afdelingsleider op de Waldheim-mavo in Baarn. Op dit moment volgt zij naast haar werk ook een studie aan Tias, School for Business en Society, het Senior Executive Program.

Fleur Cerini vertelt in een persbericht dat het vmbo-onderwijs haar altijd zeer na aan het hart heeft gelegen. “Ik zie deze functie dan ook als een kans mijn bijdrage te leveren aan het vmbo-onderwijs in ’s-Hertogenbosch.”
Haar levensovertuiging: ‘Ik leef en werk vanuit de overtuiging dat ieder mens telt en kansen moet krijgen. Dat men, vanuit respect voor elkaar, verdraagzaam is en verantwoordelijkheid neemt voor de wereld om ons heen’.

Monique van Roosmalen (56) is benoemd tot rector van het Sondervick College in Veldhoven. Op dit moment is zij rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne (IVO-Deurne). Monique start haar nieuwe functie op 1 augustus 2017. Zij volgt Nol van Beurden op die sinds maart 2017 directeur-bestuurder is van de Stichting CVO ’t Gooi.

Van Roosmalen is sinds 1 mei 2011 rector van IVO-Deurne, met de deelscholen het Alfrinkcollege, het Hub van Doornecollege, het Peellandcollege en de Sprong. Vanaf 1993 tot 2008 is Monique van Roosmalen werkzaam geweest op diverse onderwijsinstellingen waaronder het Bisschop Bekkerscollege in Eindhoven en Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Van 2008 tot 2011 werkte zij voor BMC als senior adviseur onderwijs met onder andere interim opdrachten in verschillende onderwijsorganisaties en als projectleider Passend onderwijs.

Rijk Vlaanderen (60) is benoemd tot rector van het Mill-Hillcollege in Goirle. Op dit moment is hij rector van UniC, eigentijds havo – vwo in Utrecht. Rijk Vlaanderen start na de zomervakantie in zijn nieuwe functie. Hij volgt Carin Zandbergen op die sinds maart 2017 bestuurder is van Xpect Primair (basisonderwijs) in Tilburg.

UniC biedt vernieuwd havo en vwo onderwijs. Daarvoor was hij vanaf 2010 directeur van Pouwer, school voor praktijkonderwijs in Utrecht. Hij begon zijn carrière in 1983 bij het CPS als medewerker Onderwijsontwikkeling voortgezet onderwijs. Heeft als docent gewerkt in het onderwijs en in de zorgsector. En hij heeft meerdere project-, advies- en managementfuncties bekleed bij diverse onderwijsinstellingen, onder meer bij Amarantis Onderwijs Groep in Amsterdam

Hij heeft diverse studies, trainingen en cursussen gevolgd, onder meer op het gebied van bedrijfsvoering en financiën, coaching en begeleiding en communicatieve- en managementvaardigheden.

Frans Claassens (62) is eerder dit jaar benoemd tot rector van St. Odulphuslyceum in Tilburg. Sinds 2011 was hij rector aan het Rythovius College in Eersel.  Frans Claassens volgt per 8 mei 2017 Delianne Hoekstra op die de school verlaat vanwege haar pensionering.

Claassens, ooit begonnen als docent economie op het Pauluslyceum in Tilburg, was eerder rector van het Merletcollege in Cuijk, Grave en Mil (2008-2011) en het Rodenborch-College in Rosmalen (1991-2000). Ook werkte hij als directeur in de zorgsector (2000-2008). Claassens is bestuurslid van Stichting Techniekportaal De Kempen en voorzitter van het directieoverleg van de scholen in de Kempen. Verder is hij voorzitter van het regionale arbeidsmarktoverleg van de OMO-scholen in Eindhoven en de Kempen.

 

Deel dit artikel