2 maart 2024

West-Brabant krijgt miljoenen tegen schooluitval

BREDA | NIEUWS | Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt heeft op  12 mart op school Scala in Breda een convenant getekend tegen schooluitval.

De regio West-Brabant krijgt de komende drie jaar 5 miljoen euro om schooluitval aan te pakken. Op het moment verlaten ongeveer 1.700 van de 150.000 jongeren tussen 4 en 23 jaar in de regio voor hun achttiende zonder diploma het onderwijs.

In 2015 moeten dit 1.300 jongeren worden om aan de norm van het Ministerie van Onderwijs te voldoen. Het geld wordt besteed aan het begeleiden van jongeren die dreigen uit te vallen. Ook wordt de controle op de Leerplicht anders uitgevoerd. Vanaf 1 augustus gaan alle gemeenten in de regio met één database werken, in plaats van elke gemeente met een eigen administratie. Dat had vaak tot gevolg dat leerlingen die in een andere gemeente naar school gingen ‘kwijt’ raakten in de administratie.

De betrokken scholen kunnen extra geld, oplopend tot drie miljoen euro, verwachten als de aanpak succesvol blijkt.

> Meer informatie over schooluitval

≥ Lees hier het nieuwsbericht van OCW

Deel dit artikel